Російська ракета вбила актрису колишнього театру російської драми в Харкові

Фото: ХОВА

Сьогодні, 4 січня, у харківській лікарні зупинилося серце 89-річної заслуженої артистки України Вікторії Тимошенко, яка була поранена під час обстрілу Харкова російськими «Іскандерами» вранці 2 січня.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Від поранень, отриманих 2 січня внаслідок ракетного удару по Харкову, померла заслужена артистка України Вікторія Тимошенко», – йдеться у повідомленні.

Театр, у якому артистка з 1968 року втілила безліч театральних образів, депутати Харківської облради лише наприкінці грудня 2022 року з четвертої спроби спроміглися перейменувати, прибравши з його назви слова «російської драми» та ім’я Пушкіна. Для перейменування обласним обранцям не вистачило ані розпочатої росією у 2014 році війни проти України, ані повномасштабного вторгнення рф, ані постійних обстрілів Харкова – вони трималися «за пушкіна» до останнього й тричі провалювали голосування, не дивлячись навіть на думку з цього приводу колективу театру.

Тепер росія вбила одну зі старіших актрис цього театру, на сцені якого вона грала і у виставах за Достоєвським, і за Гоголем, і за Чеховим, за розповідями Шукшина й за п’єсами Горіна.

Харків Times висловлює свої щирі співчуття рідним та близьким Вікторії Тимошенко, усьому колективу Харківського академічного драматичного театру.

Як повідомляв Харків Times, 24 грудня 2022 року депутаті Харківської обласної ради нарешті з четвертої спроби викреслили з назви “Харківського академічного російського драматичного театру імені Пушкіна” ім’я російського поета та слово “російський”.

Вранці 2 січня росіяни обстріляли Харків ракетами «Іскандер». Від цього обстрілу в місті загинула 91-річна жінка, були поранені 62 людини, серед яких шестеро дітей.